5 Mayıs 2010 Çarşamba

PeaCock

PeaCock;

2010 Amerikan yapimi. Michale Lander yonetmis ve ayni zamanda senaryoyu yazarken de Ryan O Roy’a yardim etmis. Cillian murphy, susan sarandon ve Ellen page var basrolde.

İsmine bakip da tavuskusuyla baglantili biseyler aramayin filmde. Her ne kadar bende (pea cock) bezelye pipili bi adamin hikayesi gibi cagrissa da olayin gectigi kasabanin ismiymis peacock.
Cocukken annesinin davranislari sonucu sizofren olan john’un hikayesi. John geceden sabaha kadar Emma rolunde. Kendine gore hala uyuyor olan john icin kahvalti hazirlayip camasir bulasik yikayan bir ev kadini. John da gunduzleri bir bankadar calisiyor. Fakat daha sonra raydan cikan bir trenin john(emma) nin evinin bahcesine dalmasiyla emma daha aktif bir rol aliyor john’un hayatinda. Tum film film sitelerinde gerilim ve psikolojik olarak taglense de imdb’nin dedigi gibi aslinda dram agirlikli bir film.
Cillian Purphy bu filmdeki performansi ile bence “Actor in a Leading Role” dalinda academy odullerine aday olabilir. Inanilmaz bir is cikarmis. Hem john hem de emma olarak.
Susan sarandon icin soylenecek pek bisey zaten yok. Tum ihtisamiyla ben burdayim diyor hatun kisisi. Film uzerindeki etkisi oldukca goz onunde.
Baslarda eee simdi? Ee bu mu yani derken film birden hareketleniyor. Ama sonunda yine eeee sonra? Deyip apisiyorsunuz. Pek bi askida kalmis filmin sonu. Oyle beklenen, tahmin edilen bir finali yok acikcasi. Zart diye bitiyor. Cok gise filmi gibi degil. Kult seviyorsaniz izleyin. Ama yok ben silahlar vurdular kirdilar isterim diyorsaniz da ATESLE YAKLASMA derim.
Alin filmi, gecin yataginiza, izleyin bitirin ve uyuyun. Sonrasini dusunmeden. Direkt dalin uykuya. Sinema Sinemada izlenir abi diyosaniz da filmden sonra lahmacun falan yemeye gidin. Ha bu arada sakin sinema sinemada izlenir cumlesini yaninizda birileri varken kullanmayin.. hepimiz biliyoruz kimin ne oldugunu. Birbirimizi yemeyelim.


Hiç yorum yok: